Recept


Flygande Jacob med Blomkålsris och Gurka





En väldigt enkel rätt att slänga ihop lite snabbt


Flygande Jacob


800 gram Kyckling

1 pkt Bacon

1 msk smör

5 dl Grädde

2msk Tomatpuré

1,5 dl Passerade Tomater

1 msk paprikapulver

2 dl Jordnötter

Strimla kycklingen, skär bacon i bitar och stek tillsammans i smör. Lägg över i en ugnsform. Vispa grädden så att den blir fluffig, inte hård. Blanda i paprikapulver, tomatpure och passerade tomater i grädden, smaka av med salt och svartpeppar och häll blandningen över kycklingen och bacon. Fördela jordnötterna över och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Blomkålsris

Riv blomkål på grövsta sidan på ett rivjärn, Koka upp vatten och häll i blomkål som får koka 10 sekunder. Häll sedan av vattnet i ett durkslag och servera när vattnet runnit av.

Servera med Gurka

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0