Recept
Flygande Jacob med Blomkålsris och Gurka

En väldigt enkel rätt att slänga ihop lite snabbt
Flygande Jacob
800 gram Kyckling
1 pkt Bacon
1 msk smör
5 dl Grädde
2msk Tomatpuré
1,5 dl Passerade Tomater
1 msk paprikapulver
2 dl Jordnötter
Strimla kycklingen, skär bacon i bitar och stek tillsammans i smör. Lägg över i en ugnsform. Vispa grädden så att den blir fluffig, inte hård. Blanda i paprikapulver, tomatpure och passerade tomater i grädden, smaka av med salt och svartpeppar och häll blandningen över kycklingen och bacon. Fördela jordnötterna över och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
Blomkålsris
Riv blomkål på grövsta sidan på ett rivjärn, Koka upp vatten och häll i blomkål som får koka 10 sekunder. Häll sedan av vattnet i ett durkslag och servera när vattnet runnit av.
Servera med Gurka
Kommentarer
Trackback